Τρίτη 29 Απριλίου 2014

ΕΙΣΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ

Οι άλλοι βλέπουν σε μας αυτό που εμείς βλέπουμε στον εαυτό μας . Μας επιφυλάσσουν την μεταχείριση που εμείς πιστεύουμε ότι μας αξίζει. Το πώς σκεφτόμαστε καθορίζει το πώς  ενεργούμε . Το πώς ενεργούμε καθορίζει το πώς αντιδρούν σε μας οι άλλοι.

·        Να έχετε εμφάνιση σημαντικού ανθρώπου  . Η εμφάνιση μιλάει . Φροντίστε να λεει θετικά πράγματα . Κοιτάξτε τον εαυτό σας – από άποψη εμφάνισης – με τα μάτια των αντιπάλων, των φιλάθλων, των συμπαικτριών σας . Αν φαίνεστε σημαντικός , αυτό σας βοηθάει να σκέφτεστε σαν σημαντικός .
·        Να πιστεύετε ότι η δουλειά σας είναι σημαντική. Έχει μετρηθεί ότι η απόδοση ενός ανθρώπου συνδέεται με το σεβασμό που έχει στην εργασία που κάνει. Κάποιος που θεωρεί σημαντική τη δουλειά του δέχεται πνευματικά ερεθίσματα για το πώς να κάνει καλύτερη δουλειά. Εκφράζεται κανείς με ενθουσιασμό αν σκέφτεται με ενθουσιασμό. Αρχίστε από εκεί. Ανάψτε μια φωτιά μέσα σας .
·        Σε όλες τις καταστάσεις της ζωής σας να ρωτάτε τον εαυτό σας : Ένας μεγάλος παίκτης θα ενεργούσε με αυτό τον τρόπο; Θα ανησυχούσε για αυτό; θα συμπεριφερόταν έτσι; θα ξόδευε το χρόνο του με αυτό; θα αντιδρούσε με αυτό τον τρόπο; ….
·        Αν το σώμα είναι αποτέλεσμα της διατροφής που του δίνουμε , το μυαλό  μας είναι αποτέλεσμα της διατροφής επίσης που του δίνουμε. Η τροφή του μυαλού είναι οι σκέψεις μας, οι αισθήσεις μας, τα λόγια μας, οι συνήθειές μας .
·        Συντονιστείτε με την επιτυχία. Το πιο μεγάλο εμπόδιο είναι να νομίζετε ότι τα μεγάλα επιτεύγματα είναι ανέφικτα. Όλοι ξεκινάμε με μεγάλα όνειρα και στόχους. Στη συνέχεια εμφανίζονται κατασταλτικές επιδράσεις  (είναι ανεφάρμοστο, αφελές, είσαι πολύ μικρός, είσαι πολύ μεγάλος .…) Ο βομβαρδισμός με αυτή τη προπαγάνδα δημιουργεί 3 ειδών ανθρώπους:
1.   Αυτούς που συνθηκολόγησαν  εντελώς, που νομίζουν ότι είναι ακατόρθωτο ή αδύνατο.
2.  Αυτούς που συνθηκολόγησαν εν μέρει. Ξεκινάνε με ελπίδες επιτυχίας. Μετά από λίγο καιρό η αντίσταση  συσσωρεύεται και ο ανταγωνισμός τους φαίνεται επίπονος. Εκλογικεύουν και σταματάνε λίγο πάνω από το μέσο όρο. Φοβούνται την αποτυχία.
3. Αυτούς που ποτέ δεν συνθηκολογούν. Είναι το 2-3 % του πληθυσμού. Έχουν καταπολεμήσει τις κατασταλτικές επιδράσεις του περιβάλλοντος και ποτέ δεν θα σας πουν ότι κάτι δεν μπορεί να γίνει. Τις αρνητικές συμβουλές των μέτριων τις παίρνουν σαν πρόκληση ότι μπορούν.

ΚΑΤΣΑΛΗΣ  ΑΝΤΩΝΙΟΣ

Καθηγητής management σε Ανώτατες Σχολές, σύμβουλος επιχειρήσεων, εκπαιδευτής σεμιναρίων κλπ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου